Dr. Lenner Áron Márk átadta az Év Projektmenedzsere Díjat

2014. november 4-én, a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan,  Dr. Lenner Áron Márk, belgazdaságért felelős helyettes államtitkár átadta az Év Projektmenedzsere díjat. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és a Nemzetgazdasági Minisztérium védnöksége alatt álló elismerést idén Kovács Endre, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Projekt Koordinációs Főosztály főosztályvezetője vehette át.

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megrendezett eseményen Dr. Lenner Áron Márk helyettes államtitkár üdvözölte a kezdeményezést, miszerint a szakma minden évben hivatalosan is elismeri egy-egy kiváló projektmenedzser képességeit és eredményeit. Hangsúlyozta, hogy a kormányzat fontosnak tartja a projektmenedzser szakemberek megbecsülését: „a projektmenedzserek munkája a gazdaság minden szegletében érezteti hatását, hiszen az ő erőfeszítéseik indítanak el, tartanak fenn olyan termelési, szolgáltatási folyamatokat, amelyek végeredményben hazánk gazdasági eredményeihez járulnak hozzá.” Kiválóan kontextusba helyezi a pályázók és a szakma szerepét a napi gazdasági folyamatokban az is, hogy az idei beadott pályázatokhoz tartozó projektek összértéke elérte a 60 milliárd forintot. Hozzátette továbbá, hogy hazánkban is felnőtt egy olyan generáció, amely képes a nemzetközi sztenderdeknek és elvárásoknak megfelelő színvonalú szakértelmet biztosítani. Az újraiparosítás, a munkahelyteremtés, a munkahelyek megtartása, a kis- és középvállalkozási szektor megerősítése, a vállalkozóvá válás támogatása a kormányzati politika homlokterében áll, és ennek mentén történik többek között az uniós források tervezése is. Mindezen célok teljesülésében a Kormány a jövőben is számít a projektmenedzserek további sikeres munkájára.

Az idén immár 14. alkalommal meghirdetett Év Projektmenedzsere Díjat a beérkező pályázatok részletes értékelése, s a győzelemre esélyesekkel való személyes beszélgetés után a Tábla Kovács Endrének, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Projekt Koordinációs Főosztály főosztályvezetőjének ítélte oda, aki a digitális átállás komplex feladatának az előkészítése és megvalósítás teljes lebonyolítása, illetve koordinációjának levezénylésével érdemelte ki az elismerést. Ez a projekt magában foglalta jogszabályi környezet megteremtését, EU-s egyeztetését, Magyarország teljes lakosságának felkészítését, kereskedelmi hálózatokkal való megegyezést, szociális rendszere kiépítését a támogatásokhoz.

A Tábla döntése alapján különdíjban részesült Wéber György, a Makro-Dóm Kft. ügyvezetője, aki alapvetően egy Budapesten, a XIV. kerületben megvalósított 60 lakás+4 üzletből álló társasház beruházásának teljes projekt lebonyolításával pályázott. Az ingatlan-egységek értékesítése, az épület üzemeltetésének megszervezése és ellátása, bérbeadás konstrukciójának megszervezése és lebonyolítása, ingatlanközvetítői rendszerekkel való együttműködés megteremtése is feladata volt, mindez az építőipari és lakásépítési-beruházási válság alatt oly módon, hogy a projekt mostanra 100%-os kihasználtságot ért el.

Az Év Projektmenedzsere Díjat a projektmenedzsment szakma hazai szervezetei minden évben közösen hirdetik meg, értékelik és tesznek javaslatot az Év Projektmenedzserének személyére. A szervezetek meghatalmazott képviselőiből e díj szervezésére létrejött Projektmenedzsment Kiválóság Tábla célja a magyarországi projektmenedzsment élet egy-egy szakemberének elismerése, és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

A PM Tábla tagjai:

  • Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
  • HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK)
  • Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
  • PMI Budapest, Magyar Tagozat (PMI Budapest)
  • Projekt Menedzsment Mesterség Kitűnőségéért Alapítvány (IPMACERT)
  • Építéstudományi Egyesület (ÉTE)
  • Magyar Logisztikai Egyesület (MLE)
  • Vezető Informatikusok Szövetsége (VISz)
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: