Egyedi magyar szoftverfejlesztési technológiát kínál az Oriana

Budapest - Egy gyártótól és platformtól független alkalmazásfejlesztési eszközt kínál az Oriana, amely reményeik szerint alapjaiban változtathatja meg az üzleti alkalmazások piacát, ennek segítségével árbevételük megnégyszerezését remélik három év alatt.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az általuk kifejlesztett technológiával felére csökkenthető az egyedi fejlesztések árához képest az üzleti alkalmazások létrehozásának költsége, miközben a folyamat is gyorsítható. A technológia alapja az egyedi fejlesztésű Effector alapmotor, egy folyamatosan fejlődő platform, amelyre előre programozott modulok, az úgynevezett alapsémák épülnek.

Az Oriana Kft. 2013-ban 455 millió forint árbevételt és 117 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Az idei évben a vállalat 600 millió forint árbevételt és 160 millió forint nyereséget tervez. 

A már folyamatban lévő partneri együttműködéseknek és a külföldi terjeszkedésnek köszönhetően a cég 3 éven belül elérheti akár a 2 milliárd forintos árbevételt is - közölte Kovács Péter, az Oriana ügyvezető igazgatója.

Céljaik elérése érdekében bővítik értékesítői hálózatukat, amelynek kiépítése folyamatban van Csehországban, Németországban és Lengyelországban, az idén további országokban lépnek az alkalmazásfejlesztési piacra - mondta. 

Tájékoztatása szerint a 2002-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő vállalat folyamatos fejlődése érdekében az árbevételük 15 százalékát fordítják évente innovációra és termékfejlesztésre.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: